U Beogradu oduševljeni napadačem: Visok i brz, ide na hadž..

Umar Sadiq postao je miljenik navijača Partizana, a s dva gola beogradskom klubu je donio velika tri boda u gostima kod Astane u Evropskoj ligi.

Visok 192 centimetra i veoma je brz, što nije baš česta pojava kod igrača, posebno napadača. Sadiq je igrač Rome, koji je poslan na posudbu u Partizan.

Zanimljivo da je rođen u Nigeriji, a da su ga skauti iz Italije primijetili na turniru "Kvarnerska rivijera" u Hrvatskoj 2013. godine. Njegova akademija je tada pobijedila, a on je bio ubjedljivo najbolji strijelac takmičenja.

Dobio je priliku da igra u Seriji B za Speciju, a 2015. godine Roma ga angažovala na posudbu. U prve četiri utakmice za Romine rezerve postigao je osam golova i upisao tri asistencije, pa je prebačen u prvi tim, a u novembru 2015. godine je debitovao za Romu u Seriji A.

Na kraju sezone Roma ga je otkupila za dva miliona eura, pa ga je potom slala na nekoliko posudbi. Prije Partizana bio je i na posudbi u Glasgow Rangersu, no nije bio u najboljim odnosima trenerom Stevenom Gerrardom.

Iako je za Romu odigrao samo šest prvenstvenih mečeva, nekoliko puta je prošao pripreme sa rimskim klubom i tu pronašao prijatelje za cijeli život.

„Radja Nainggolan mi je baš dobar prijatelj. Sjajna je osoba Belgijanac, vjerujte mi, samo što uvijek traži nevolje. Što se tiče Alesandra Kolarova - vrhunski profesionalac. Uvijek me je pravilno savjetovao, volim ga“, rekao je Sadiw.

Inače je islamski vjernik i išao je u Mekku na hadž, o čemi je fanove obavještavao putem Instagrama.