U BiH za vikend jaka kiša, grmljavina i osjetan pad temperatura: Moguće su i poplave

.
U nedjelju će preovladavati oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima

 

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni, prenosi Anadolu.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH navode da će se jutarnja temperatura zraka kretati od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena Celzijusa. U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 30 stepeni.

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne kiša, jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u ostatku dana i tokom noći u cijeloj zemlji. Širom zemlje se očekuju lokalno intenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica i urbanih poplava. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 21 do 27, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 stepena Celzijusa, javlja Anadolija.

U nedjelju će preovladavati oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, na istoku i jugoistoku Hercegovine se očekuje kiša. Krajem dana i tokom noći na istoku, jugoistoku Bosne i istočnim područjima Hercegovine lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.