U Bihaću do sad 21 osoba oboljela od COVID-19 virusa

BIHAĆ
BIHAĆ

Na području Grada Bihaća  u protekla 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj osobe pozitivne na virus COVID-19, čime broj oboljelih na području grada iznosi 21 osoba. Nažalost, na području grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno pet osoba je ozdravilo su od koronavirusa. 

U Sarajevo, u referentnu laboratoriju, sa područja Unsko-sanskog kantona, jučer je poslano 74 uzorka za testiranje na koronavirus. U Kantonalnoj bolnici u Bihaću trenutno je na Infektološkom odjelu deset pacijenata, od čega devet pozitivnih na koronavirus a jedan pacijent pod sumnjom. U jedinici intenzivnog liječenja jedan pacijent je respiratoru i njegovo stanje je kritično.Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 609 osoba, dok je na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2643 osoba. Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirane su 206 osoba, a na području USK-a 1404 osobe.


(Napomena: podaci uzeti sa zvaničnih kanala i institucija).


Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta.  Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 448 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 9 uzoraka u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja  u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirana su 2 narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća. Vatrogasna jedinica Bihać nije imala intervencije.

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19 ( Izačić - 8, Pritoka-10, Sokolac-2, Ribić-Orljani-2, Ripač-2, Vrsta-4, Gata-9, Kamenica-7, Orašac-6, Klokot-Papari-2, Privilica-6, Luke -15, Brekovica-9, Kulen Vakuf -1, Ozimice -2).

Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su  starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća.

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća  i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 570 toplih obroka za socijalno ugrožene građane, a evidentirano je i pet dobrovoljnih darivalac krvi.

JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać  vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća: zgrada Gradske uprave, dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Općinski sud, kuće SPŽZ Kamenica, Kantonalno tužilaštvo, prevozna sredstva (vozila za dostavu, kamioni, kombi vozila), migrantski kamp Bira i prostor oko njega, ulaz zgrade na Ozimicama II B2 D4. Dezinfekcija javnih površina nije rađena zbog nepovoljnih vremenskih uslova.   

Vatrogasna jedinica Bihać nije vršila  sapiranje i dezinfekciju ulica na području grada Bihaća zbog nepovoljnih vremenskih uvijeta.    

 JKP „Komrad“ d.o.o. nije vršio sapiranje i dezifekciju ulica na području grada Bihaća zbog nepovoljnih vremenskih uvijeta. 

ZU “Dom zdravlja“  vršio dezinfekciju: ambulanta Brekovica, ambulanta Srbljani, COVID-19 ambulanta, izolatorij u DZ Bihać, vozilo za COVID-19 ambulantu i TRG služba u DZ Bihać. 

Pojačana je dezinfekcija objekata kolektivnog stanovanja: GTO – 22 zgrade, Zijo i sin -11 zgrada i JU „Stanouprava“ – 22 zgrade. 

GTO DOO TO 1/6; 1/8, Sarajevksa, Ozimice I

GTO DOO TO 17/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I

GTO DOO TO 12/1;12/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I

GTO DOO P+12/1, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I

GTO DOO P+8/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I

GTO DOO Lamela 4/1, Ferhad paše Sokolovića, Ozimice I

GTO DOO Lamela 4/3, Ferhad paše Sokolovića, Ozimice I

GTO DOO Lamela 4/6, Hamdije Ćemerlića

GTO DOO Lamela CB1, Bosanskih šehida, Ceravci

GTO DOO Lamela CB4,Bosanskih šehida,  Ceravci

GTO DOO Lamela CB2, Bosaskih šehida, Ceravci

GTO DOO Lamela CB3 L1, Bosaskih šehida, Ceravci

GTO DOO Lamela CB3 L2, Bosaskih šehida, Ceravci

GTO DOO Lamela CB6 Josipa Vancaša, Ceravci

GTO DOO Lamela ABC, Zaima Imamovića, Ceravci

GTO DOO Bihaćkih branilaca 73, Prekounje

GTO DOO Husrefa Redžića 4, Prekounje

GTO DOO Kombiteks P+8/1,Ćamila Sijarića,  Hatinac

GTO DOO 5 Korpusa 12 B, Centar

GTO DOO Omera Novljanina, Privilica

GTO DOO H-5, V-og Korpusa, Centar

GTO DOO H-4, V-Ešrefa Kovačevića, Centar


Upravitelj - ZIJO I SIN

H 15/8, Ešrefa Kovačevića, (Kineski zid)

H 15/5 Ešrefa Kovačevića, (Kineski zid)

H 15/9 Ešrefa Kovačevića, (Kineski zid)

H 15/10 Ešrefa Kovačevića, (Kineski zid)

H 2/4 (dva ulaza) Ešrefa Kovačevića, 

H 16/6 ZAVNOBIH-a, 

H 16/4 ZAVNOBIH-a, 

H 16 /8 ZAVNOBIH-a, 

H 16 /10 ZAVNOBIH-a, 

Mimara Hajredina, Luke 30A

L-1, Ozimice I

Upravitelj Stanouprava

BLOK 1 D1 OZIMICE II

BLOK 1 D4 OZIMICE II

BLOK 2 D4 OZIMICE II

BLOK 5 D2 OZIMICE II

BLOK 7 D3 OZIMICE II

BLOK 7 D5 OZIMICE II

BLOK 9 D2 OZIMICE II

BLOK 10 D1 OZIMICE II

BLOK 10 D2 OZIMICE II

BLOK 10 D4 OZIMICE II

BLOK 10 D6 OZIMICE II

BLOK 11 D1 OZIMICE II

BLOK 11 D2 OZIMICE II

BLOK 11 D3 OZIMICE II

BLOK 11 D4 OZIMICE II

BLOK 11 D5 OZIMICE II

BLOK 12 L3 OZIMICE II

BUŽIMSKA TO 6/1 OZIMICE I

BUŽIMSKA TO 6/3,5 OZIMICE I

LAMELA 3/6 OZIMICE I

LAMELA 3/7 OZIMICE I

P+8/1         OZIMICE I

 

U toku je izvođenje građevinskih radova na izgradnji privremenog migrantskog centra na lokalitetu Lipa. Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.