fbpx U Bihaću počela Ljetna škola gitare

U Bihaću počela Ljetna škola gitare

Home

U Bihaću počela Ljetna škola gitare


Raspust u školama je započeo, a školarci se uveliko odmaraju od svojih obaveza.

Međutim, učenici Muzičke škole koji sviraju gitaru, ali i drugi mladi Bišćani, ipak su odlučili da uče još malo.

Naime, oni su se priključiti ljetnjoj radionici gitare koja se u Bihaću održava po treći put. Škola je otvorena svima koji žele unaprijediti svoje tehničke i interpretativne sposobnosti na klasičnoj gitari. Ova ljetna škola sadržava pet dana grupnih predavanja i privatnih časova, tri večernja koncerta, koncert polaznika, te završni koncert orkestra radionice u kojem učestvuju svi polaznici i instruktori.

Sva predavanja se održavaju u Umjetničkoj školi Bihać koja je smještena u samom centru grada, a koncerti u sali Muzeja AVNOJ-a koja se nalazi odmah pored škole. Instruktori škole za 2017. godinu su: prof. dr. Armin Abdihodžić, koji je ujedno i osnivač ove ljetne škole, te rođeni bišćanin koji živi i radi u Sarajevu, prof. Adnan Alagić.

Ovogodišnji broj polazanika radionice gitare pokazao je koliki je interes djece za sadržajima koji nude nešto drugačije iskustvo. Planova sa sljedeći susret naredne godine ima, a vjerujemo da će se mali gitaristi rado odazvati. Također, nema sumnje nu u posjećenost koncerata u Muzeju AVNOJ-a, koji počinju od večeras pa sve do petka.

Image removed.

 

(Izvor:usn.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 19/06/2017 - 14:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top