U bijegu vlasnik nargila bara koji je 'pao' sa 21 kilom spida i ljubavno-dilerski par sa Malte

asd
MUP Kantona Sarajevo objavio je na svojoj zvaničnoj web stranici nove potjernice, raspisane po nalogu nadležnih sudova.

Među osobama za kojim se traga je Haris Kandić (1989), vlasnik nargila bara “Kafa, ti i ja” kod Vječne vatre, a protiv kojeg je u januaru potvrđena optužnica za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Njega su pripadnici SIPA-e uhapsili u oktobru, a u njegovom stanu u Novom Sarajevu pronašli 21 kilogram spida, koji je bio skriven u frižideru.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu traga se za Vedranom Smajićem (1985).

On se, kako je navedeno u potjernici MUP-a KS, tereti za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu.

U slučaju korisnih saznanja obavijestiti MUP Kantona Sarajevo, Operativni centar na broj 122 – navodi se na potjernici.
MUP KS traga i za Mirzom Hajdarevićem (1984), zvanim Gumar iz Sarajeva.
 
On se tereti za krivično djelo teška krađa, a traži ga sarajevski Općinski sud.

Zbog istog krivičnog djela traži se i Sandro Malikanović (1996) iz Sarajeva.

On je u junu 2018. godine u sarajevskom naselju Čengić Vila hicem iz pištolja pogodio svog prijatelja Nihada Sokolića (29), kojeg je teško ranio u kuk.

Prethodno su se njih dvojica sukobila sa drugim osobama, da bi Malikanović, želeći ustvari da pomogne svom prijatelju Sokoliću, pogodio njega.

Godinu ranije Sandro je hapšen u akciji “Doboš” zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Tada je sa njim uhapšena i njegova djevojka Adna Šehbajraktarević (1994).

U stanu koji su koristili u Novom Sarajevu policija je tada pronašla 550 grama marihuane, 15 grama spida, automat dobošar sa 10 metaka kalibra 7,62 milimetra, startni pištolj sa okvirom i šest metaka, kao i okvir za automatsku pušku, drobilicu te tri digitalne vage.

I za Adnom je MUP KS nedavno raspisao potjernicu, također zbog teške krađe, kao i za Murisom Češljarem (1981) i Senadom Bajrićem (1977).