U Bosanskom Grahovu vode nema danima, a smeće ne voze mjesecima

Predsjednik Opštinskog vijeća Bosansko Grahovo Dragan Prpa rekao je Srni da su stanovici Bosanskog Grahova danima bez vode, a i da smeće niko nije odvezao već mjesec dana.

“Strahujemo od zaraznih bolesti, sve je prljavo i zapušeno. Problem vode nije samo u gradu, nego i u okolnim selima koja su vezana za izvorište Gudaja”, naveo je Prpa, prenosi Fokus.ba.

On je rekao da je posljednjih sedam dana aktuelna i havarija na dijelu vodovodne mreže prema Domu zdravlja.

“Nemamo lokalno komunalno preduzeće, ono je u stečaju. Nemarom opštinske administracije novo komunalno preduzeće nije zaživjelo”, rekao je Prpa i dodao da se stanovnici Bosanskog Grahova sa tim problemom bore gotovo mjesec dana.

On je dodao da ovakvo stanje u Bosanskom Grahovu sa vodom i smećem nije bilo ni u ratu, te da je zbog nemara opština dovedena u stanje katastrofe.

Prpa je kao razlog ovih problema, kao i mnogih drugih, naveo trenutnog opštinskog načelnika Milorada Gligića, dodavši da se danas održava i sjednica Opštinskog vijeća na kojoj je jedna od tačaka opoziv načelnika opštine.

Načelnik opštine Bosansko Grahovo nije odgovarao na pozive Srne.

Na vanrednim opštinskim izborima u februaru Milorad Gligić je izabran za načelnika opštine Bosansko Grahovo. Gligić se kandidovao kao nezavisni kandidat, dok je na opštim izborima 2018. godine bio na listi Srpske napredne stranke.