U Bužimu promovisana knjiga “Svjedok istine”

Bbn

Rattni dnevnik (1992-1995) autora Sehudina Aleševića-Sehe pod nazivom „SVJEDOK ISTINE“, ugledao je svjetlo dana.

Knjiga je štampana na 534 stranice, od kojih je 410 stranica kucanog teksta, nešto fotografija, ličnih dokumenata i stotinu stranica skeniranog originalnog rukopisa iz ratnih dnevnika. U knjizi „SVJEDOK ISTINE“ opisan je 1041 dan ratnih dešavanja i onako kako je bilo tako je i zabilježeno.

Posebna zanimljivost ove knjige je činjenica da je autor iz svojih ratnih dnevnika koje je svakodnevno pisao tokom rata, autentično prenio u knjigu zanimljiva dešavanja i važne događaje kojima je svjedočio. Kao pratilac komandanta Izeta Nanića bio je u prilici da zabilježi brojne istorijske događaje onako kako ih je on vidio i doživio. 
Autor je finasirao kompletnu pripremu i štampu i zasigurno će biti prva ratna knjiga na prostoru Bosne i Hercegovine koja će se u tiražu od 500 komada dijeliti kao BESPLATAN PRIMJERAK.

Isto tako obavještavamo sve ljubitelje knjige da će se određen broj knjiga naći i u slobodnoj prodaji jer je autor odlučio da jedan dio zarade donira boračkim udruženjima, a sredstva će se koristiti isključivo za pomoć  pripadnicima 505.Viteške brigade koji svoju nevinost dokazuju na Sudu Bosne i Hercegovine.
#SVJEDOK ISTINE#

Izvor: