U Cazin na skijanje: Uskoro otvaranje skijališta u Stovrelima

asd
Unsko-sanski kanton je prije rata imao mini skijalište Duga Luka, ali nije zaživjelo, pa je priča stala 1988. godine. Između Bosanskog Petrovca i Drvara također postoji lokalitet za skijalište, Oštrelj, ali nije u funkciji. Plješevica kod Bihaća je atraktivna, ali je riječ o većoj nadmorskoj visini, 1.700 metara, što iziskuje ozbiljan poduhvat. Jedino gdje Krajišnici, a na području ovog kantona, mogu skijati, i to tek od prošle godine, jesu Stovrela.

Skijalište Stovrela, udaljeno nekoliko kilometara od Cazina, počelo je s radom 2020-te te u značajnoj mjeri obogatilo turističku ponudu ovog grada. Zahvaljujući sistemu za proizvodnju vještačkog snijega formirana je ski-staza za djecu, tako da je veliki broj mališana, ali i odraslih mogao uživati u zimskim radostima i u onim danima kad nije bilo pravog snijega.

Sudeći prema najavama Hidrometeorološkog zavoda, u Bosnu i Hercegovinu ovih dana stiže val hladnoće. Hladnije, pravo zimsko vrijeme odlučila je iskoristiti uprava Skijališta Stovrela te su na svojoj Facebook stranici najavili otvaranje sezone skijanja. Vjerujemo da je ljubitelje zime, snijega i zimskih sportova ova vijest obradovala. Pratite stranicu skijališta i bujrum u Cazin na skijanje prvom prilikom!