U Cazinu 400 osoba u samoizolaciji i trenutno 12 osoba zaraženo koronavirusom

Cazin
CAZIN

Na području grada Cazina trenutno se u samoizolaciji nalazi 400 osoba. Veliki broj naših građana iz dijaspore još uvijek pristiže, s obzirom da su mjere karantena ukinute.

Ukupni broj aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom u Cazinu je trenutno 12 osoba.

Broj osoba koji je negativan nakon retestiranja uzoraka povećan je, tačnije, broj osoba koji je do sad oporavljen od koronavirusa je 25, što je ohrabrujuća vijest za Cazinjane!


NAPOMENA:

Informacije su u skladu sa trenutnim rezultatima testiranja, mogu se promijeniti u toku dana kad stignu novi rezultati! 


I dalje se za osobe kojima je istekao period 14-dnevne samoizolacije, iz Doma zdravlja Cazina, odnosno, Higijensko-epidemiološke službe izdaju rješenja o prestanku zabrane kretanja jer u toku četrnaest dana samoizolacije nisu razvili simptome bolesti karakteristične za COVID-19, te se takve osobe više ne smatraju potencijalnim izvorom zaraze, i mogu se kretati dalje u skladu sa mjerama Kriznog štaba. 

Mjere koje je izdao Krizni štab Cazin u skladu sa naredbama USK-a,  osobe kojima je prestala samoizolacija i dalje moraju poštovati, u cilju preventivnih mjera spriječavanja širenja korona virusa.

Pozitivno na koronavirus u ovom gradu je 12 osoba, oporavljenih 25 osoba do sad, i dva zabilježena smrtna slučaja od posljedica COVID-19 virusa. 

Slušajte upute grada Cazina i ostanite kod kuće. Vodite računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.