U Cazinu boravila delegacija općine Jajce na čelu s načelnikom Edinom Hozanom

Jajce
O razvoju lokalnih zajednica, boljem povezivanju i prevazilaženju posljedica koje je izazvala nedavna pandemija, danas su u Cazinu razgovarali načelnik općine Jajce Edin Hozan i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

  -„Cazin je, prema našem viđenju iz Jajca, jedna vrlo perspektivna općina u ekspanzivnom razvoju i želimo razmijeniti iskustva, vidjeti na koje sve načine Cazin uspijeva u realizaciji svojih planova i projekata i naravno, da neka od tih pozitivnih iskustava prenesemo i u Jajce.“, rekao je načelnik Hozan

Delegaciji iz općine Jajce prezentirani su aktuelni projekti na području Grada, kao i razvojni planovi za narednu godinu, posebno kada je u pitanju privreda. 

  -„Kao otvorena lokalna zajednica, sve slične susrete uvijek rado iskoristimo za razmjenu iskustava jer tuđa iskustva u bilo kojem segmentu uvijek mogu biti od koristi. Drago mi je što smo imali priliku ugostiti prijatelje iz Jajca i razgovarati o brojnim zajedničkim temama kojih je, zaista uvijek jako puno.“, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.

  Kako je istaknuto, obje lokalne zajednice su vrlo aktivne u radu Saveza općina i gradova Federacije BiH i postoji već određen kontinuitet u zajedničkim nastupima kada je u pitanju predlaganje novih zakona i odluka koje se tiču lakšeg i boljeg funkcioniranja općina i gradova u našoj zemlji.