U Cazinu boravila počasna konzulica BiH u Australiji Đemila Talić Gabriel

Počasna konzulica Bosne i Hercegovine u Australiji Đemila Talić Gabriel i njen suprug Chris Gabriel, jedan od vodećih australskih biznismena, danas su boravili u kraćoj posjeti Gradu Cazinu. U razgovoru s gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem i saradnicima glavna tema su bili privredni i poslovni projekti s obzirom da bračni par Gabriel uspješno vodi nekoliko izuzetno velikih kompanija, a ujedno pružaju i ogromnu podršku razvoju Bosne i Hercegovine.

-„Uvijek postoje mogućnosti za investitranje. Bilo gdje i bilo kad. Međutim, danas nas je gradonačelnik zaista divno dočekao i za ovo kratko vrijeme, koje nam je bilo na raspolaganju, prezentirani su nam potencijali poslovnih zona u Cazinu i zaista smo pozitivno iznenađeni. Naravno da ćemo uskoro opet posjetiti Cazin kako bi došlo i do neke konkretne saradnje“, kazala je konzulica Talić Gabriel nakon današnjeg susreta.

Njen suprug Chris Gabriel, jedan od 100 najutjecajnih ljudi na svijetu, izrazio je takođe, svoje zadovoljstvo Cazinom istaknuvši da je to lijepo uređen grad s vrlo prijatnim ljudima. Kako su kazali, jako je puno pozitivnih informacija koje su dobili i današnji susret je bio tek početak jedne saradnje koja bi mogla izroditi zanimljive i značajne projekte.

-„Znamo da je počasna konzulica vrlo aktivna u pružanju pomoći i podrške svojoj matičnoj domovini te da je bračni par Gabriel izuzetno uspješan u puno različitih poslovnih projekata, zbog čega su priznati ne samo u Australiji nego i na globalnom planu i ovo je zasigurno bila dobra prilika da ih upoznamo s privrednim i razvojnim potencijalima i planovima našeg Grada. Nadam se da ćemo ubrzo imati priliku nastaviti naše razgovore i saradnju“, rekao je gradonačelnik Ogrešević.