U Cazinu došlo do fizičkog napada, najavljeni i prekidi u isporuci električne energije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 11 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije, i to kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira - jedno lice u Čajićima "vikom, galamom, nepristojnim i drskim ponašanjem", a dogodio se i fizički napad u Šepićima, između dva lica, učenika Medrese Cazin.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 57 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin dana 25.04.2019. godine (četvrtak) u vremenskom periodu 12:00-14:00 sati za sva trafopodručja koja se napajaju sa DV 10 kV ''Đogići'': Kudići, Liskovac, Rošići, Šturlićka Platnica i Đogići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab, na autoputu A-1, za saobraćaj su zatvorene lijeve tunelske cijevi, smjer Tarčin-Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je preusmjeren na desnu kolovoznu u dvosmjerni režim saobraćnja.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova na sanaciji potpornog zida na magistralnom putu M-5 Busovača-Kiseljak, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor: