U Cazinu došlo do tri remećenja javnog reda i mira i jedne intervencije vatrogasne službe

cazin
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 1 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm. Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata nije imala intervencije.

Zabilježena su tri remećenja javnog reda i mira i to u 11:00 Klisa, svađa, vika, drsko ponašanje; 23:45 Ćoralići, obavljanje poslovne djelatnosti van utvrđenog radnog vremena; 23:50 Ćoralići, obavljanje poslovne djelatnosti van utvrđenog radnog vremena.

Bez saobraćajnih nezgoda. Vatrogasci su imali jednu intervenciju u 11:30-13:30 Tržac-Urga, požar drvarnice; Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 74 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta. 

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD) Elektrosnabdjevanje Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavieštava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima dana 27. i 28.02.2020. godine doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: 06:00-06:30 sati trafo-područja: Horozovići Misaljevići, Huremagići, Asfaltna baza, Separacija 1, Huremagić Betonara, Vodovod Džehveruša, Separacija Huremagić, Ciglana 1, Medik, RP Ćoralići, Fiko-Kenda, Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Razvoj. Komunalne usluge Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a saobraćaj –putni pravci

Stanje na cestama 27.02.2020. u 06:35 sati

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište). Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, od danas (27.02.) obustavit će se saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići i preusmjeriti na druge granične prelaze. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. 

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.