U Cazinu evidentirana dva krivična djela, najavljeni i prekidi u isporuci električne energije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 108,00 cm, što znači da je u blagom opadanju obzirom da je jučer u isto vrijeme izmjereno 111,00 cm

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije.

Oko 12:00 sati evidentirana je krađa električne energije u Pećigradu, dok je oko 16:10 sati izvršeno krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" od strane jednog lica u mjestu Karaula-Ćoralići.

Remećenja javnog reda i mira nije bilo, kao ni saobraćajnih nesreća.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 73 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 15.02.2019. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu: 

- 09:00-09:15 Bukovica, Gata, Rujnica;
- 09:00-15:00 Suhača;
- 09:00-15:15 Rujnica;
- 15:00-15:15 Bukovica, Gata, Rujnica.

Iz BIHAMK-a javljaju da je pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. U većem dijelu naše zemlje saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je na zasjenjenim dijelovima puteva preko planinskih prevoja moguća poledica. Usljed porasta temperature tokom dana učestali su odroni na brojnim dionicama, a skrećemo pažnju i na jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. 

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.