U Cazinu obilježen Dan policije USK

Cazin
Danas je i u Cazinu obilježen Dan policije Unsko- sanskog kantona. Delegacije Grada, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Medžlisa Islamske zajednice, te Policijske uprave Cazin položile su cvijeće na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, a gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević tom je prilikom istaknuo:

-„Mi se danas, prije svega, prisjećamo svih policajaca koji su dali život za domovinu Bosnu i Hercegovinu pošto je policija imala , osim onih redovnih, specifične zadaće u odbrani države. Oni su uzeli aktivno učešće u odbrambenim aktivnostima u ratu i to je činjenica koju posebno trebamo prenositi na mlade policajce koji mogu biti ponosni na svoje kolege koji su, skupa s pripadnicima Armije R BiH, dali živote braneći domovinu. U današnjem vremenu, to je poticaj svjesnosti o ozbiljnosti i važnosti njihovog posla čije profesionalno obavljanje itekako doprinosi ljepšem i sigurnijem životu svih nas.“ 

Svim pripadnicima Policije Unsko- sanskog kantona upućene su čestitke i najbolje želje za rad jer, kako je istaknuto, jaka i efikasna policija od velike je važnosti za svaku zajednicu.