U Cazinu održana kolačijada za liječenje Emina Kličića-Emke (FOTO)

Danas je u Cazinu održana kolačijada u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za liječenje našeg sugrađanina Emina Kličića-Emke na kojoj je prikupljeno 923 KM.

Štand s kolačima je bio postavljen ispred trgovačkog centra "Ljiljan" od jutarnjih sati, a organizatori su bili učenici OŠ "Cazin I".

Ovo je još jedna u nizu humanitarna akcija koju organizuje ova škola za pomoć u liječenju Emina koji mora na tansplataciju bubrega.

Mnogi Cazinjani danas su još jednom pokazali da su zaista uvijek spremni pomoći.

kolačijada

 

Podsjećamo, Emin Kličić – Emko, otac šestoro djece, već dvije godine je na dijalizi jer su mu otkazala oba bubrega.  Zbog toga su mu narušene mnoge tjelesne funkcije, a već počinje osjećati i probleme sa vidom i sluhom. 

Sve što Emin želi jeste da što prije ozdravi kako bi mogao svojoj porodici, kao i do sad, obezbjediti pristojan život.

Emina svi znaju kao velikog i dobrog čovjeka, a o tome nam svjedoči i činjenica da su mu se javile već 3 osobe koje mu žele donirati bubreg.Nažalost, po zakonu u BiH, donirati organe mogu samo članovi porodice, pa je upravo to razlog zbog kojeg mora operaciju raditi van granica naše države.

Znamo da to uključuje velike troškove, pa mu je pomoć humanih ljudi i više nego potrebna.

Ovom prilikom učenici se zahvaljuju svim ljudima koji su podržali ovu akciju, kupili kolač i učestvovali u spašavanju još jednog života.

Svi oni koji žele pomoći Eminu mogu to uraditi uplatom novca na broj žiro računa koji se nalazi ispod.