U Cazinu zabilježeno čak sedam intervencija

Jj

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 92,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je sedam intervencija. Do krivičnog djela “nanošenje LTP-a (lakših tjelesnih povreda)” došlo je na Klisi. Javni red i mir remećen je u Ulici dr. Irfana Ljubijankića nepostupanjem po naredbi OSL-a (ovlaštenog službenog lica), u Zmajevcu fizičkim napadom te u ul. 517. oslobodilačka brigada i na Gnjilavcu nepostupanjem po Naredbi o ograničenom kretanju 23:00-05:00 sati od strane tri lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zbog oduzimanja prava prvenstva u Ulici žrtava Domovinskog rata došlo je do sudara u kojem su učestvovala 4 m/v. Također u na lokalnom putu u Mutniku došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza. U obje nezgode pričinjena je materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica imala je mirnu noć bez intervencija.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin za mojcazin.ba.

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo dionice na području: Sarajeva, Viteza, Zenice, Tuzle i Bihaća.

Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Jajce-Crna Rijeka, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-18 ispred hotela Sunce u Vogošći, sutra (28.11.) od 07 sati doći će do obustave saobraćaja. Putnička vozila će se preusmjeravati lokalnim ulicama kroz Vogošću, dok će teretna vozila biti preusmjerena kroz Rajlovac, kao i na Sarajevsku obilaznicu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.