U Dodikov kabinet stigao dokument o ANP-u, tek u utorak će biti poznato hoće li ga Predsjedništvo BiH razmatrati

Sjednica zakazana za 20. avgust.

Još uvijek nije sigurno hoće li se Godišnji nacionalni program (ANP) naći pred članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine u utorak, 20. avgusta, za kada je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zakazao sjednicu. 

Tvrdi ovo Dragoljub Reljić savjetnik za ustavna pitanja u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Kako je naveo, da bi članovi Predsjedništva razgovarali o nečemu, prvo moraju doći materijali. 

- Mora da dođe ANP u Predsjedništvo BiH, odnosno da dođe u kabinete. Ja sam jedan dokument koji nosi taj naziv dobio jutros u 9.30 sati. Ja što sam dosad pogledao piše na njemu avgust 2018. godine, naslovna strana samo i vidim da je 165 strana gusto kucanih sa velikim brojem tabela. Ali, ne piše mi ko je poslao. To mi je poslao Sekretarijat, ne piše ko ga je poslao, ne piše da li je to ova Komisija za NATO integracioni proces, ne piše da li je to Vijeće ministara, ne piše da li ima bilo koje odluke uz to. Znate kako, ne može tek tako doći neka odluka na Predsjedništvo, ipak je ovo kolektivni šef države, ipak je ovo organ - kazao je Reljić.