U fizičkom napadu u Cazinu povrijeđeno jedno lice

Hh

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 89,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata. Javni red i mir remećen je jednom u Ulici generala Izeta Nanića, prostor JU “Prva srednja škola”, gdje je došlo do fizičkog napada jednog lica na drugo. Pri tome je jedno lice lakše povrijeđeno.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M42, naselje Pećigrad, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, od čega je 1 NN vozilo. Pričinjena je materijalna šteta, nema povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 29 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin za mojcazin.ba.

Iz JKP “Vodovod” Cazin obavijestili su građane da, obzirom da nisu završeni radovi na sanaciji kvara na trafostanici, izvorište Tahirovići je još uvijek bez struje. Iz tog razloga je došlo do prekida u isporuci vode za naselja Šišići, Gornja Barska, Krakača i Skokovi. Prema informaciji sanacija kvara će se nastaviti ujutro, a isporuka pitke vode odmah po dolasku električne energije.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 12.11.2020. od 06.00 do 06:30 sati doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: Đuzelić, Loversan, Kućni, Rasadnik, Kličići 1 i 3, Đuzelić, Gornji Majetići, Đuzelić Majdan, Ikanovići, Majetići 2 i 3, Begića Kula 1 i 2 i Mesići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutarnja magla, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Drinu, Lašvu, Vrbas, Sanu i Savu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jajce-Crna Rijeka (na mostu preko jezera Bočac), Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Napominjemo da će od 15.11. na snazi biti odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.