U Hrvatskoj uhapšen načelnik koji je novac građana trošio u javnoj kući

duško
U akciji hrvatske policije i USKOK-a u Murteru uhapšene su dvije osobe - načelnik Toni Turčinov i jedan poduzetnik.

 

U toku su pretrage kuća, stanova i poslovnih prostora, a kada to bude obavljeno, osumnjičeni će biti dovedeni na ispitivanje. Prema neslužbenim informacijama, sumnja se na privredne malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca.

Hapšenje je potvrdio njegov odvjetnik Fran Olujić.

"Mogu potvrditi da je uhapšen i da traje pretraga njegove kuće. Ne znam još za šta ga se sumnjiči, je li ono o čemu se pisalo u medijima ili nešto drugo. On bi danas trebao biti doveden na ispitivanje u DORH u Split pa bismo tada trebali znati više", rekao je za Index.hr Olujić.

Uz Turčinova je uhapšen poduzetnik Tomislav Pešić, kojem je prema sumnjama istražitelja namjestio tender za građevinske radove na lokalnom sportskom objektu, javlja Telegram. Njih dvojica su povezani i politički. Načelnik Turčinov na izborima za županijsku skupštinu bio je na listi sadašnjeg župana Marka Jelića, kao i spomenuti Tomislav Pešić.

Turčinova se također tereti da je općinski novac trošio na privatne posjete restoranima i na putovanja te da je njime plaćao cestarine i gorivo. Najpoznatiji trošak načelnika Murtera koji su platili građani je onaj koji je imao u bordelu u Austriji. Podsjećamo, u bordelu je potrošio 560 eura javnog novca sa službene kartice.