Dodijeljene nagrade Snaga izvrsnosti: U kategoriji poduzetništvo prva Meliha Klopić-Murtić iz Cazina

Među ženama iz BiH kojima je sinoć u Sarajevu uručena nagrada Snaga izvrsnosti je i Meliha Klopić Murtić, mlada i uspješna poduzetnica iz Cazina, a upravo je Meliha bila prva u kategoriji poduzetništvo, gdje je i nominirana. 

Nagrade su dodijeljene ženama u sedam kategorija, i to onima koje su drugi prepoznali kao one koje su možda nepoznate javnosti, ali koje svojim radom doprinose društvenoj zajednici, savladavaju sve prepreke i pomažu drugima.

Snaga izvrsnosti nije obična nagrada. Ona pobjednicama nije donijela novac. Ni stan. Ni auto. Neće donijeti nikakvu materijalnu korist. Pobjednice se već znaju –  to su sve nominovane u sedam kategorija. A bilo je nominovano oko dvije stotine izvrsnih, snažnih žena! 

Image

Meliha je vlasnica obrta Magic Touch koji se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike te je nastao kao produkt silnih neuspjeha u pronalaženju posla nakon završenog fakulteta. Na čelu je proizvod ljekovite šećerna paste za depilaciju, koja je za svoj inovativan sastav dobila 10 svjetskih priznanja na izložbama inovacija (Pariz, Seul, Shiraz, Zagreb, Skopje, Karlovac, Banja Luka), kao i prvu nagradu EU te nagradu za najboljeg mladog inovatora 2013. godine. Trenutno Magic Touch proizvodi preko 30 proizvoda sa vlastitom recepturom te iz dana u dan raste brand koji je laganim koracima i bez ičije pomoci, bez početnog kapitala, pokazao snagu odlučne žene.

Melihina upornost, želja, sposobnost, rad, znanje i harizma su velika inspiracija i motivacija za sve žene koje žele krenuti putem poduzetništva. Ono što je posebno fascinantno jeste činjenica da je Meliha u svojoj maloj kompaniji i u proizvodnji, i pakiranju, i u kreaciji proizvoda, i u marketingu, i menadžmentu... SVE! Jednostavno - superžena koja zaista zaslužuje ovakvu nagradu.