U Ključu održan skup podrške herojima Armije RBiH

U prepunoj sali ključkog doma kulture sinoć je održan skup podrške generalu Atifu Dudakoviću i njegovim saborcima koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji SIPA-e.

Ključani su sinoć poslali nedvosmislenu poruku da neće dozvoliti relativizaciju historijskih činjenica i izjednačavanje žrtve i agresora.

Kroz prigodna obraćanja Jasmina Musića, Huseina Rošića, Hamdije Abdića Tigra, Šemsudina Dedića i Šefika Džaferovića istaknuta je spremnost podrške herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata koji su žrtve pokušaja etničkog balansiranja odgovornosti za ratne zločine u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Istaknuto je da su bosanskohercegovački patrioti odlučni boriti se protiv takvih tendencija jer ni pri činjenju zločina nije bilo balansa.

Sigurni smo da će naši heroji dokazati da je njihova borba bila časna i isključivo u službi odbrane Bosne i Hercegovine i da ćemo ih ubrzo dočekati na slobodi. Zahvaljujemo se sugrađanima i gostima na prisustvu i pozivamo sve Ključane i građane ostalih općina Kantona da u nedjelju u 12 sati prisustvuju skupu podrške u Biljanima – saopćeno je jutros iz OO SDA Ključ.