U Ključu svečano obilježen Dan policije USK-a

Intoniranjem himne i odavanjem počasti poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a u Domu Kulture u Ključu, danas je održana svečana akademija, a u povodu  obilježavanja 12. juna, Dana policije USK.

Intoniranjem himne i odavanjem počasti poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a u Domu Kulture u Ključu, danas je održana svečana akademija, a u povodu  obilježavanja 12. juna, Dana policije USK-a.

Svečana akademija se svake godine održi u nekoj drugoj općini našeg kantona.

Na manifestaciji obilježavanja ovog vrlo značajnog datuma prisustvovao je veliki broj najviših policijskih zvaničnika sa područja cijelog kantona, predstavnika društveno političkog života, te građana.

Treba istaknuti da su danas uručene i nagrade i pohvae svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a, koji su svojim predanim radom i zalaganjem postigli najbolje rezultate u toku godine.

U okviru obilježavanja Dana policije, danas su u Ključu svečano otvorene prostorije Odsjeka za administraciju Policijske stanice u Ključu u koju je Vlada USK-a uložila 200.000 KM u ovom mandatu.