Ubistvo Bašića je okidač - Lukač najavljuje unutarnje istrage: U našim redovima imamo onih koji sarađuju sa kriminalcima

safd

Ministar policije RS Dragan Lukač prokomentarisao je danas ubistvo načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića rekavši kako kriminalci ne mogu biti jači od policije ili države te je najavio unutrašnju borbu i istragu policajaca koji su imali bilo kakve veze s uhapšenim Daliborom Railićem.

Lukač je danas prisustvovao otvaranju novog i funkcionalnog objekta PU Gradiška, te je tom prilikom izvedena policijska vježba u centru grada.

- Radićemo jače, žešće i brže. Angažovaćemo sve naše snage i naše resurse. Nažalost, u našim redovima imamo onih koji sarađuju sa kriminalcima, koji imaju dilove sa kriminalcima, imamo, nažalost i onih koji se boje kriminalaca. Moramo sa njima da se obračunamo i to ćemo uraditi širom Republike Srpske i u svim njenim dijelovima. Ni njedan policajac ne smije da se boji bilo kod kriminalca, niti jedan ne smije da ima bilo kakav dil sa kriminalcem , rekao je Lukač.

Najavivši unutrašnju borbu, počev od Prijedora, gdje će, naglasio je, istražiti da li je bilo koji policajac bio u nekoj vezi, imao dogovor ili neki vid saradnje, sa Railićem, Lukač je istakao kako je ovo okidač za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala.

- Upravo ta borba, i način na koji smo radili, ušli u trag većini kriminalaca pa i tom Railiću, koji je u Prijedoru, na neki način i organizovao i naručio ubistvo. Bojao se da ćemo doći do njega, upravo zbog našeg rada po pitanju organizovanog kriminaliteta i šverca teških droga, u šta je on u potpunosti uključen, kazao je Lukač u Gradiški.

Iz tog razloga smo, odmah u startu znali, ko bi i na koji način mogao da bude naručilac Bašićevog ubistva.

- Ako kriminalci misle da ubiju policajca ili bilo koga drugog u MUP, u Republici Srpskoj, da će na taj način prekinuti naš rad, da će zaustaviti naše aktivnosti, ovo je primjer i dokaz da se varaju. Neće biti bezakonja u Republici Srpskoj, niti jedan policajac ne smije imati straha od kriminalaca, kazao je Dragan Lukač, pokazujući odlučnost policije u borbi protiv kriminalaca, u radu na suzbijanju kriminala.

Najavio je takođe intenzivnije djelovanje policije po tom pšitanju u cijeloj Republici Srpskoj. On je ukazao i na slabosti u policijskim strukturama, rekavši takođe da ima još kriminalaca spremnih da posegnu za oružje da bi zaštitili svoje kriminalne poslove i izbjegli sankcije, prenosi Srpskainfo.