U nesreći na autoputu A1 povrijeđeni majka i dvoje djece

Teška saobraćajna nesreća dogodila se večeras u Semizovcu na autoputu A1, na relaciji Sarajevo-Zenica.

Saobraćaj na toj dionici potpuno je obustavljen.

Na mjesto nesreće upućene su policijske patrole i vozila hitne pomoći.

Dežurna doktorica Urgentnog centra Opće bolnice “Dr. Abdulah Nakaš” potvrdila je za Dnevni avaz da su dovezeni majka i dvoje djece. Tim ljekara radi na njihovom zbrinjavanju, još se utvrđuje stepen povreda.

Jedan od očevidaca koji se zatekao na licu mjesta preko društvenih mreža ogorčeno je podijelio ono što je doživio na licu mjesta:

“Upravo sam bio svjedok udesa na autoputu gdje je auto udarilo u početak mosta po ko zna koji put i gdje je motor doslovno isčupan iz auta. Dvoje djece i majka su povrijeđeni.

Policija i hitna su relativno brzo došli, služba za održavanje 40-ak minuta kasnije iako se udes od naplatnog mjesta desio 1500 metara. Vatrogasci su došli sat nakon udesa.

Policajac u autu nema lampu, već smo svijetlili mobitelima kako bi doktori mogli pomoći djeci. Nema lampu od 20 KM, ali imaju novog golfa. Naplatiš mi putarinu 6 KM za ovo smeće od autoputa. Policajac ne zna šta da radi i na pitanje jel se možemo okrenuti odovor je “ne znam ja snalazite se”, kaže ogorčeni očevidac ove nesreće.