Cazin: U nesreći u Kapićima povrijeđeno više lica, evidentirana dva požara smeća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je tri remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nesreću.

Drsko ponašanje i omalovažavanje službenog lica evidentirano je oko 10:50 sati u naselju Miostrah, dok je u Gornjoj Barskoj došlo također do drskog ponašanja dva lica. Oko 19:00 sati u naselju Tromeđa između dva lica došlo je do drskog ponašanja i fizičkog napada.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila oko 10:00 sati, na regionalnom putu u Kapićima dva lica zadobila su lakše, a jedno teže tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su dvije intervencije. Prva je bila na Žitarnici, gdje je došlo do požara u kontejneru za smeće, a na Japića-brdu zabilježen je sličan slučaj, gdje je također došlo do požara smeća. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 69 pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na pojačan intenzitet saobraćaja, koji se očekuje tokom dana na putevima u BiH, posebno na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. 

Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na putevima koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.  Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.