U Njemačkoj sve gore: Raste broj mrtvih

asd
U poplavama koje su posljednjih dana pogodile Njemačku stradalo je najmanje 160 ljudi, a veliki broj njih se smatra nestalim. Štete se procjenjuju na višemilijunske, a posebno zabrinjava činjenica da su najavljene nove padavine. Neki okruzi su evakuirani, a posebno je teško na istoku zemlje.

Okrug Berchtesgadener Land u pokrajini Gornjoj Bavarskoj proglasio je situaciju katastrofe zbog poplava. Brojni su slučajevi klizanja terena, a vatrogasci su preopterećeni, rekao je glasnogovornik kontrolnog centra za to područje.

Poplave su pogodile popularno turističko područje poznato kao Saska Švicarska, brdovito područje uz dolinu Elbe blizu Dresdena. Uprava okruga objavila je tijekom večeri da nekoliko gradova nije dostupno te da su osobito pogođeni Neustadt, Sebnitz, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schoena i Gohrisch. Vlasti su pozvale stanovnike da napuste podrume, podzemne garaže i podzemnu željeznicu. Uz to, upozoreni su da poplavljene ceste i putevi mogu predstavljati veliku opasnost.

Mnogi ističu da se radi o najgoroj prirodnoj katastrofi u posljednjih 50 godini u Njemačkoj. Stanovništvo je pozvano da evakuira podrume i izbjegava ulice, koje su preplavljene vodom.