U ponedjeljak jednosatni štrajk upozorenja u Domu zdravlja Velika Kladuša

.
Na danas (petak, 14. januar) održanoj vanrednoj sjednici Skupštine Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u ZU Dom zdravlja Velika Kladuša odlučeno je da će se u ponedjeljak, 17. januara održati jednosatni štrajk upozorenja.

Štrajkom upozorenja zaposleni u Domu zdravlja Velika Kladuša će iskazati nezadovoljstvo zbog neisplaćene decembarske plate i, kako su istakli, rada Zavoda zdravstvenog osiguranja USK i neodgovornog ponašanja vladajućih struktura Kantona prema uposlenim u javnom zdravstvu. Naime, bez usvojenog Financijskog plana za 2022. godinu i Odluke o privremenom finansiranju od strane Skupštine Unsko sanskog kantona Zavod zdravstvenog osiguranja ne može prebaciti sredstava zdravstvenim ustanovama. Magistar radiološke tehnologije, predsjednik Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u ZU Dom zdravlja Velika Kladuša Sinhad Golubović.

Golubović dodaje da su zaposleni u javnom zdravstvu spremni i na generalni štrajk ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima. Svoje nezadovoljstvo zbog neisplaćenih decembarskih plata proteklih dana štrajkom upozorenja iskazali su i zdravstveni radnici drugih općina Kantona

Izvor: