U pretresu u Banjoj Luci pronađeno blizu kilogram marihuane i nekoliko hiljada KM

.
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Potok" uhapsili su dvije osobe inicijala R. T. i D. K. iz Banje Luke te oduzeli veću količinu opojne droge marihuane.

Operativna akcija je bila usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, a osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Prilikom privođenja je kod osobe D. K. pronađena, i uz potvrdu oduzeta, pvc folija u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu" ukupne bruto mase 14 grama.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Grada Banja Luka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 964 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", dvije digitalne vage za precizno mjerenje i novac u iznosu od 4.400 KM, 120 eura i 50 švicarskih franaka u različitim apoenima, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon komplementiranja i dokumentovanja predmeta, protiv uhapšenih R. T. i D. K. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.