U prijavljenoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede

,
Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 69 pacijenata

 

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 69 pacijenata, a stanje pet pacijenata zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić.

U pet navrata narušen je javni red i mir, informišu jutros iz Policijske stanice Velika Kladuša. Prijavljene su i dvije saobraćajne nezgode, a u jednoj od nezgoda jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede.

Prema riječima dežurnog Kapića, vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren.

Elektrosnabdijevanje je stabilno. Nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Donja Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

Nestabilno vrijeme pretežno će uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika povremeno uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opća slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekli dan. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, i slojevito se odjenuti, kako bi se tokom dana po potrebi raskomotili.