U prijepodnevnim satima će doći do prekida u isporuci električne energije

č

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije od 09:30 do 10:30h u trafopodručju Veinac 1-izlaz prema Husićima i od 11:15 do 12:15h u trafopodručju Polje 1.Na ostalom području uredno je elektrosnabdijevanje.

– Isporuka pitke vode je stabilna, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda dva lica su lakše povrijeđena.

– Vatrogasna jednica, prema riječima dežurnog Delanovića, nije imala poziva za izlazak na teren.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 53 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash i Kenan Dautović.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Početak je nove radne sedmice, pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija saobračaja. Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost. Ipak, vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalno uz više oblaka rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

– Opća slika će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. U Hercegovini i na jugozapadu, ne suviše jake padavine, povremeno će remetiti osjet ugode. Sa noćnim satima dodatno proljepšanje u cijeloj zemlji.