U protekla 24 sata jedna saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

sa

Crveni križ općine Velika Kladuša danas u periodu od 10:00 do 12:00 sati realizira prvu ovogodišnju Akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se provoditi u prostorijama Crvenog križa u ulici Maršala Tita, iza zgrade Suda.

 U proteklom periodu pomoć u Zdravstvenoj službi Hitne pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša, potražila su 64 pacijenta. Dežurni doktori Abdullah Fazlić i Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

 Službenici Policijske stanice evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja nije bilo.

 Miran period je iza vatrogasaca koji nisu imali intervencija.

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima slabijih snježnih padavina. Savjetuje se opreznija  vožnja i napominju se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas prolazne slabe padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

 Opća slika će biti relativno povoljna. Jutarnji i prijepodnevni sati prohladni, praćeni padavinama, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati jačanje tegoba. U drugom dijelu dana, uz blagi porast temperatura, ugodnije i prikladnije za boravak na otvorenom. Obzirom na vremenske prilike primjerene ovom dijelu godine, poželjno je posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.