Crne brojke: U protekloj sedmici pronađena četiri tijela

Proteklu sedmicu u našoj zemlji obilježile su tragedije. Prvo su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u petak i subotu na različitim lokacijama na području grada Zenice pronašli tijela trojice muškaraca.

U petak, u naselju Blatuša, u rijeci Bosni pronađeno je tijelo mlađeg muškarca za kojeg se kasnije ispostavilo da se radi o Medi Radoviću (47), koji je živio u Sejmenskoj ulici u Zenici.

Njegovo tijelo pronađeno je dok se tragalo za 26-godišnjim Muhamedom Šišićem.

Šišić je nestao 2. januara, a porodica je isticala da mladić pati od depresije, te da strahuju od najgoreg. Crne slutnje su se obistinile kada je njegovo tijelo pronađeno u kamenolomu preduzeća ŽGP Zenica, na putu za Babino.

Tragalo se i za 72-godišnjim Omerom Travnjakom, koji je nestao 13 januara, kada je prema određenim informacijama izašao iz kuće, otišao u džamiju i više ga niko nije vidio.

Njegovo tijelo pronađeno je u slivniku pored puta. S obzirom na lokaciju na kojoj je tijelo pronađeno, u javnosti su se pojavile glasine da je Travnjaka, koji je bio osoba s posebnim potrebama, neko udario vozilom i bacio u slivnik kako bi to prikrio.

Informacije iz MUP-a ZDK ipak su demantovale ove navode. U sva tri slučaja, po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona obavljene su obdukcije.

Rezultati obdukcije pokazali da je uzrok smrti Omera Travnjaka infarkt miokarda, Muhamed Šišić je umro od smrzavanja, dok je uzrok smrti Mede Radovića utapanje.

Rezultati obdukcije pokazali da je uzrok smrti Omera Travnjaka infarkt miokarda, Muhamed Šišić je umro od smrzavanja, dok je uzrok smrti Mede Radovića utapanje.

Na terenu i pripadnici FUCZ-a

Danas su pripadnici Federalne uprave civilne zaštite pronašli su beživotno tijelo u rijeci Savi, nakon intenzivne potrage za nestalim Antom Josićem.

Tijelo je pronađeno deset metara od obale, na području općine Orašje, tri kilometra nizvodno od graničnog prelaza s Hrvatskom. Pripadnici jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom FUCZ jutros su intenzivirali potragu za 67-godišnjim Josićem koji je nestao 21. decembra prošle godine i za kojim se traga od 23. decembra. Potraga je usmjerena na ovo područje na osnovu informacija dobivenih od pripadnika Državne granične službe BiH, a na terenu su osim pripadnika FUCZ i pripadnici PU Orašje. Anto Josić posljednji put je viđen 21. decembra poslije podne u poslijepodnevnim satima kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu, –  rečeno je u saopćenju FUCZ-a.

Stradali i u saobraćajnim nesrećama

Osim slučajeva pronalaska beživotnih tijela na nekoliko lokacija, nekoliko lica stradalo je i u saobraćajnim nesrećama.

Ona najteža dogodila na magistralnom putu Šićki Brod – Srebrenik, kada se automobil “Mercedes”, sudario sa autobusom.

U ovoj nesreći živote su izgubili 19-godišnji, i 29-godišnji mladić, dok je jedan teško povrijeđen.