U PS Velika Kladuša evidentirana četiri narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode

č

Službenici PS Velika Kladuša evidentirali su četiri narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede. Nema prijavljenih krivičnih djela.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 42 pacijenta. Dežurni su bili doktori Arnela Čokić i Ahmed Riyad Dash. Na dalje liječenje upućena su dva pacijenta.

Vatrogasna jedinica bilježi jednu intervenciju, a radilo se o izvlačenju mačića iz šahta u ulici Banijska. Intervencija je trajala od 15.33h do 15.50h, rekao nam je dežurni vatrogasac Kapić.

Isporuka električne energije je uredna, kazali su nam u Elektrodistribuciji, PJ Velika Kladuša.

Stabilno je i vodonapajanje, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Živinice-Šićki Brod-Srebrenik, Tuzla-Kalesija i Ormanica-Gradačac.

Skrećemo pažnju na česte izlaske divljih konja na magistrali put Livno-Šuica.

Tokom dana, zbog temperaturnih inverzija, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Danas postepeno naoblačenje sa jugozapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima padavine se prvo očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Postepeno pogoršanje praćeno padavinama i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće usljed porasta sadržaja vlage u zraku, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima.