U ranjavanju Srbina na Kosovu učestvovala policija: Suspendovana četiri pripadnika MUP-a

.
Prethodno je javljeno da je jedna osoba inicijala M. J. srpske nacionalnosti ranjena u Leposaviću na sjeveru zemlje

 

Kosovska policija objavila je da je suspendovala policajca za kojeg se sumnja da je učestvovao u ranjavanju jedne osobe na sjeveru države. Suspendovana su još tri policijska službenika zbog sumnje da su učestvovali u ovom slučaju.

Umiješanost policajaca u pucnjavu

Policija je saopćila da je kontinuiranim uviđajem i angažmanom policijskih jedinica na mjestu događaja, kao i provjerom priloženih dokaza, uspjela pribaviti dokaze koji upućuju na sumnju o mogućoj umiješanosti policajca u pucnjavi.

Prethodno je javljeno da je jedna osoba inicijala M. J. srpske nacionalnosti ranjena u Leposaviću na sjeveru zemlje.

Kako se navodi u saopćenju, temeljem dostavljenih informacija i dokaza, protiv policijskog službenika izrečene su mjere suspenzije, jer se nije javljao o slučaju i svojoj uključenosti u slučaj, nakon čega je policija izdala obavijest da nije uključen. u razmjeni ili pucanju vatrenim oružjem.

Saradnja sa državnim tužiocem

Također, policija je objavila da su mjere suspenzije poduzete i protiv još tri moguće službene osobe uključene u slučaj.

Kosovska policija je kazala da će blisko sarađivati s Policijskim inspektoratom i državnim tužiocem, kako bi se policajci koji se ne pridržavaju i ne ponašaju u skladu s najvišim etičkim i profesionalnim standardima i dalje pozivali na odgovornost.

Foto: Printscreen