U Sanskom Mostu jutros 17 stepeni: Danas stiže kiša, objavljena prognoza do subote

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u Hercegovini.

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u Hercegovini.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac 13, Drvar, Gradačac, Livno, Sarajevo i Tuzla 14, Bihać, Grude, Jajce i Široki Brijeg 15, Banja Luka, Brčko, Prijedor, Srebrenica, Stolac, Zenica i Zvornik 16, Mostar, Sanski Most i Trebinje 17 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Usljed promjene vremenskih prilika, opšta slika će biti loša u cijeloj Bosni i Hercegovini. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, nervoze, u noći problemi sa snom. Hroničnim bolesnicima, posebno astmatičarima i osobama sa kardiovaskularnim problemima, savjetujemo oprez, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuje u sjevernim djelovima. Tokom dana, padavine se očekuju u većem djelu naše zemlje. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Većina padavina se očekuje u Bosni i to prije podne. U Hercegovini lokalno slaba kiša poslije podne. Vjetar, slab do umjeren, na momente i pojačan, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje od 24 do 27 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni, prenosi Radiosarajevo.

Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima sa kišom. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 23 stepena.

Petak: Prijepodne po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje od 20 do 23 stepena.

Subota: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po korlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.