U Sanskom Mostu počinje izgradnja parka koji će nositi ime po generalu Mehmedu Alagiću

g

Kako je ovom prilikom istaknuto, uređenje centralnog gradskog parka koji nosi ime po generalu Mehmedu Alagiću, jedan je od značajnijih projekata u Sanskom Mostu.

Idejno rješenje je uradila firma „Bifax“ iz Sanskog Mosta, a predstavnica pomenute firme, arhitektica Semira Nalić, vijećnicima je pojasnila sve pojedinosti vezane za pomenuti dokument.


Inače, radi se o uređenju centralnog gradskog parka kod zgrade općine, koji nosi ime po generalu Mehmedu Alagiću, a kako je istaknuto, radovi na njegovom uređenju odvijaće se u tri faze. Prva faza radova predviđa uređenje cijelog parkovskog prostora, kroz uređenje staza, izgradnju rasvjete i sistema za odvodnju oborinskih voda, i drugih radova.

U drugoj fazi uslijedilo bi dodatno uređenje parka, izgradnjom fontana i ostalih skulptura i ukrasnih sadržaja, a treća faza predviđa radove u hortikulturi. Veličina parka iznosi 3 500 kvadratnih metara, i cijeli prostor zadržaće sadašnju namjenu, a to je parkovska površina, s tim da će tematski biti posvećen generalu Mehmedu Alagiću.