U Sanskom Mostu završeno postavljanje tabli sa novim nazivima ulica i naselja

-

Na području općine Sanski Most s posljednjim danima stare kalendarske godine okončane su aktivnosti na postavljanju tabli s novim nazivima ulica i naselja, te adresnim brojevima, koje su se odvijale punih godinu dana. Na ovaj način konačno je u praksi implementirana odluka Općinskog vijeća Sanski Most o nazivima ulica i naselja koja je donesena 2008. godine, a godinama poslije pretrpjela je brojne izmjene i dopune, te u konačnom obliku od strane tog predstavničkog tijela usvojena 2018. godine…

U proteklom periodu u Sanskom Mostu je postavljeno 5.799 tabli s kućnim brojevima i 750 tabli s nazivima ulica. Aktivnosti su završene u gradskom dijelu, ostalo je da dio posla obavi se u prigradskim naseljima i mjesnim zajednicama.

Načelnik Faris Hasanbegović iskazao je zadovoljstvo sa planiranim a i do sada urađenim. Kako sam navodi završena je lijeva i desna obala, centralni dio grada i općenito, gradska zona je u prvoj fazi realizirana. Zahvalio se ovom prigodom građanima zbog njihove kooperativnosti i saradnje, koji su pomogli da dođe do realizacije ovog značajnog projekta koji omogućava moderniji pristup i samim dostavljačima, ali i registracije dokumenata svega onog što je potrebno.

Za građane je bitna i informacija da neće biti nikakvih promjena kada su u pitanju njihovi lični dokumenti jer se na njima ne navodi ni adresa niti kućni broj. Nadležna općinska služba će građanima uputiti obavijesti o njihovim novim adresama, a potom je tu obavijest potrebno proslijediti Odsjeku za administraciju MUP-a USK, kako bi se stvorila tačna baza podataka i kako bi bili uvezani svi članovi jednog domaćinstva koji žive na istoj adresi.