U Sarajevu danas novi protesti za Dženana, Davida i "svu našu djecu"

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu danas u 18:00 sati će biti održani protesti za Dženana Memića, Davida Dragičevića i "svu našu djecu".

"Godine prolaze, a mi konstantno pozivamo nadležne da urade svoj posao, samo svoj posao, a nadležni organi se itekako igraju sa strpljenjem kako nas, tako i mnogobrojnih drugih građana. Opet su nas slagali, žele nas umoriti ovim razvlačenjem. Svi oni vrlo dobro znaju da je Dženan ubijen, svi znaju da je izmišljena saobraćajna nesreća kako bi se zaštitile ubice. 
Budite uvjereni da mi nismo jedini kojima se ovo desilo i dešava
", navodi Dženanova sestra Arijana Memić dodajući kako zbog toga poziva sve sugrađane da im se pridruže u borbi.

"Pozivamo sve one koji su kao i mi u poziciji da su im uzeli najmilije a poslije toga ih ubijaju svojim neradom i nemarom. Najavljujem proteste za sve ljude koji se bore protiv nepravde.

Najavljujem da će to biti protesti za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu, čiji je ubica dobio po 7,5 god kazne, a saučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon sto je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca, koji je izvršio samoubistvo nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje, istragu je također vodila Dalida Burzić, niko nije kažnjen.. za našeg Denisa, Alena, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i nažalost mnogobrojne druge", napisala je Memić.

"Da je istraženo ubistvo moga brata Dženana, možda bi David bio živ, ako ih natjeramo da istraže ubistva Dženana i Davida, spriječit ćemo da još neko strada", dodala je Memić.

Podsjećamo, 8. februara 2016, Dženan Memić (22) stradao je dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u, a od tada je trajalo suđenje u slučaju njegove tragične smrti, prenosi Radiosarajevo.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju. Vrhovni sud FBiH poništio je oslobađajuću presudu Seferovićima i naložio novo saobraćajno vještačenje. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.