U Općoj bolnici u Sarajevu testirano na koronu i operirano 147 pacijenata

.
Od 6.jula do danas,ljekari Opće bolnice prim.dr. "Abdulah Nakaš", na čijem je čelu Ismet Gavrankapetanović, uradili su 147 testiranja na koronavirus pacijenata koji su zahtjevali hitne operativne zahvate.

 

Menadžment ove zdravstvene ustanove odlučio se na ovaj korak, nakon što je dobijena saglasnost nadležnih institucija. Tako će certificirana laboratorija u Općoj bolnici raditi svaki dan, 24 sata, kako bi se skratilo čekanje hitnim pacijentima na rezultate testa.

 

 - Sistem testiranja hitnih slučajeva funkcioniše odlično. Nema više danima i danima ležanja pacijenta na ležećim kolicima i krevetima u prijemnoj ambulanti čekajući rezultate. Sve hitne pacijente testiramo ukoliko su hirurški, odmah operišemo, a prema rezultatu testa smještamo i dalje terapiramo. Cilj cijelog projekta je što više života spasiti što prije uslugu pružti, što prije operirirati bolesne da se vise nikada ne ponove tragični slučajevi kojima svjedočimo svih ovih mjeseci i godina - kaže Gavrankapetanović, prenosi Avaz. 

 

On se posebno zahvalio MUP - KS i Tužilaštvu, koji su kako je rekao, partneri ove bolnice.

 

 - Građane molimo da prate cijeli proces, ukazuju na probleme i greske, ali molimo samo na vrijeme. Sve što možemo ispraviti tu smo da to uradimo zajedno - rekao je Gavrankapetanović.