U Sjevernoj Koreji naređeno da svi pročitaju 10.000 stranica propagande o Kim Jong-unu

.
Kim Jong-un želi zadržati svoj utjecaj naređujući svima da pročitaju deset hiljada stranica propagande, što može uključivati ​​romane, govore ili transkripte sastanaka između korejskog vođe i njegovog prethodnika.

 

Stanovnicima Sjeverne Koreje je također rečeno da vode dnevnik čitanja kako bi ga stranka mogla pregledati, pokazujući šta su pročitali i gdje bilježe svoja razmišljanja.

Izvor iz pokrajine Južni Pyongan rekao je za Radio Free Asia da bi radnici u fabrikama trebali zapisivati ono što čitaju svaki dan i predati to stranačkoj organizaciji na kraju godine.

"Knjige u Sjevernoj Koreji ništa drugo nego propaganda da je naš veliki vođa najbolji, pa i nisu baš zanimljive za čitati. Da su knjige zabavne kao južnokorejski filmovi, ne bismo li ih čitali cijelu noć?", kazao je izvor iz Sjeverne Koreje.

Vjeruje se da je novi propagandni napad pokušaj da se spriječi širenje južnokorejskih filmova, televizijskih programa i muzike širom zemlje.

Takvi propagandni tekstovi iznose tvrdnje poput toga kako je Kim bio čudo od djeteta koje je moglo voziti u dobi od tri godine. Sjevernokoreancima je čak rečeno da je Kim Jong-Il, Kim Jong-unov otac, bio svjetski prvak u golfu.