U Srebrenici odlični osnovci i srednjoškolci nagrađeni sa po 100 KM

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, njegov zamjenik Nermin Alivuković i Bego Bektić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise ove općine, danas su organizirali prijem za 27 odlikaša osnovnih i srednjih škola iz Srebrenice.

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, njegov zamjenik Nermin Alivuković i Bego Bektić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise ove općine, danas su organizirali prijem za 27 odlikaša osnovnih i srednjih škola iz Srebrenice. Odlikašima je za postignuti uspjeh tokom školovanja iz općinskog budžeta dodijeljeno po 100 maraka.

Zahvaljujući učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima, Grujičić je naglasio da njihovi odlični rezultati iz ovog grada svijetu šalju pozitivnu poruku o zajedništvu, suživotu i dobrim odnosima svih građana ove općine.

Alivuković kaže da je Srebrenica pozitivan primjer jer ulaže značajna sredstva u obrazovanje, stipendiranje učenika i studenata, kao i prijevoz od kuće do škole. Bektić je svim učenicima i nastavnicima poželio daljnje uspješno školovanje.

- Zahvaljujući općinskoj podršci, dobrim rezultatima, uzajamnom radu s drugim obrazovnim institucijama, ove godine porastao je interes za upis u srednje škole, zbog čega je potrebno uvesti nova odjeljenja raznih zanimanja - istakao je Momčilo Cvjetinović, direktor Srednjoškolskog centra u Srebrenici.