U sred dana u centru Zenice opljačkan stan

,
Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva.

 

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje

Dana 05.02.2024. godine, u 12,00 sati, u ulici Travnička cesta, od strane lica I.A. (rođen 1983. godine) iz Zenice izvršeno je krivično dijelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenim legitimisanjem i pregledom navedenog lica od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije i jedan upakovan sadržaj biljne materije, koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Lice I.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 05.02.2024. godine oko 15,15 sati, u ulici Talića brdo, od strane nepoznate osobe izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u stan vlasništvo Č.E. iz Zenice. Tom prilikom otuđen je određeni iznos novca, jedan novčanik i dokumenti na ime oštećene. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije.

Maglaj
Dana 05.02.2024. godine, u 16,05 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Kosova, od strane lica H.A. (rođen 1987. godine) iz Maglaja izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila, marke “VW PASSAT” od strane policijskih službenika Policijske stanice Maglaj, kojim je navedeno lice upravljalo pronađena su dva upakovana sadržaja praškaste materije, dva upakovana sadržaja biljne materije i dvije cigarete sa sadržajem biljne materije koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tešanj
U periodu od 03.02 do 05.02.2024. godine, u mjestu Tešanjka od strane nepoznate osobe izvršeno je krivično djelo “Krađa” iz dvije radne mašine vlasništvo firme D.O.O. “Rial Šped”. Tom prilikom otuđeno je oko 779 litara dizel goriva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

 

Doboj Jug
Dana 05.02.2024. godine, u 14,00 sati, u mjestu Mravići, od strane lica O.D. (rođen 1991. godine) iz Ilijaša izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenim pregledom navedenog lica od strane policijskih službenika Policijske stanice Doboj Jug koje se nalazilo u parkiranom teretnom vozilu VW “Caddy”, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 12,70 grama. Lice O.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.