U toku raspodjela namjenskih sredstava za vodosnabdijevanje i zaštitu od poplava

Izjava
- Početkom aprila sa računa Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede šumarstva, na račune lokalnih zajednica prebačeno je 400 hiljada KM kojim će biti finansirani projekti vodosnabdjevanja. Sredstva su obezbijeđena iz namjenskih sredstava za vodosnabdjevanje i zaštitu od poplava.

USK, 8. juna -  Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  nedavno je nastavilo raspodjelu namjenskih sredstava za vodosnadbjevanje i zaštitu od poplava, općinama koje su aplicirale projektnom dokumentacijom po javnom pozivu. Ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 400 hiljada maraka.

Jedna od Općina koja je i prošle godine dobila namjenska sredstva za vodosnabdjevanje i zaštitu od poplava je Bužim. Sredstva su iskorištena za čišćenje korita rijeke Bužimnice, koja tokom kišnog perioda plavi okolno zemljište. Novi ugovor sa drugom namjenom potpisan je prošle sedmice.

Prošle sedmice potpisan je ugovor između ovog Ministarstva i Općine Bosanska Krupa, a nakon pomenutih, ovo Ministarstvo dodijeliće sredstva i ostalim lokalnim zajednicama.