U toku tri smjene prebrojano oko 133 biračka mjesta

.
Kada završimo brojanje listića u Bijeljini, prelazimo na Banja Luku. Kad završimo s Banja Lukom idemo Doboj, pa Zvornik, rekaoje Agić

 

Zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić kazao je za Fenu da je od jučer u 15:30 sati počeo proces brojanja glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, te da su u toku naredne tri smjene prebrojali oko 133 biračka mjesta.

- Kada završimo brojanje listića u Bijeljini, prelazimo na Banja Luku. Kad završimo s Banja Lukom idemo Doboj, pa Zvornik. To je neki naš plan i tempo, što nam se dostavlja materijal u Glavni centar za brojanje - kazao je Agić.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici 10. oktobra donijela Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Naredba se odnosi za 2.239 redovnih biračkih mjesta u Republici Srpskoj uključujući i biračka mjesta u Brčko Distriktu BiH sa opcijom glasanja za Republiku Srpsku.

Prilikom utvrđivanja rezultata izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske Glavni centar za brojanje dužan je da sačini analizu i evidenciju zaprimljenih glasačkih listića, neiskorištenih glasačkih listića kao i analizu i posebnu evidenciju nevažećih i oštećenih glasačkih listića po svakom biračkom mjestu za koje je izdata naredba.