U tunelu izgorio automobil, u drugoj cijevi sudar kamiona: Evo šta kažu iz policije

asd
Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u tunelu Veliki Gložac, od 16:20 do 18 sati za sav saobraćaj bila je zatvorena autocesta A6 Rijeka-Zagreb.

Riječ je o neobičnoj nesreći kojoj je prethodio drugi nesretni događaj.
 
Prvo se, naime, zapalio auto u cijevi tunela prema Rijeci, a onda su se, zbog promjene regulacije u drugoj tunelskoj cijevi, sudarila dva kamiona, pri čemu je jedan od vozača teško povrijeđen.

U nesreći su učestvovala dva kamiona, a prije toga se u istom tunelu zapalio automobil. Oko 16:10 u smjeru rijeke zapalilo vozilo, još utvrđujemo šta se dogodilo, ali sumnja se na neispravne instalacije. Vozilo je izgorjelo u potpunosti, ali vozač nasreću nije ozlijeđen. Na drugoj cijevi prema Zagrebu se upalilo crveno svjetlo jer se odmah preusmjerava promet u tu cijevi. Jedan šleper se na crveno zaustavio, no kamion iza njega se nije uspio zaustaviti”, objasnili su za Index okolnosti nesreće iz primorsko-goranske policije.
Jedna je osoba u sudaru kamiona povrijeđena, rekli su nam iz PU primorsko-goranske. Riječ je o jednom od vozača kamiona koji je zadobio teške povrede ruke i prebačen je u karlovačku bolnicu.

Do 18:10 bio je prekinut u smjeru Rijeke, a u smjeru Zagreba se vozi preticajnim trakom.

HAK javio da je zatvorena dionica između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba te je saobraćaj preusmjeren na staru cestu D-3.

Malo iza 18 sati saobraćaj je pušten jednim trakom, a kolona vozila u pokretu u smjeru Zagreba protezala se oko 18 sati se na oko 3 kilometra.