U Tuzli idućeg mjeseca manifestacija "9 HEROJA"

U Tuzli će se 15. i 16. juna održati 1. Memorijalna manifestacija pod nazivom "9 HEROJA", u znak sjećanja na heroje OSLOBODILAČKOG RATA koji su položili živote u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije.

Manifestacija će imati nekoliko segmenata a jedan od njih je i memorijalni malonogomenti turnir koji bi trebao da okupi mnogo ekipa iz cijele BIH i učini da ovo bude najjači malonogometni turnir u BIH.

"Poput pravih domaćina potrudit ćemo se da na najbolji mogući način i organizujemo i realizujemo ovu manifestaciju i nizom dodatnih aktivnosti podsjetimo na 9 heroja i njihovu ulogu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995.", navode iz Udruženja.

Svaka naredna manifestacija će se održavati u drugom gradu u BIH

"Rahmetli Izet Nanić, Adil Bešić, Safet Zajko , Safet Hadžić, Enver Šehović, Nesib Malkić, Hajrudin Mešić, Senad Mehdin Hodžić i Midhat Hujdur Hujka su zaslužili da imaju vječiti pomen i jednu ovakvu manifestaciju koja će nas uvijek i iznova podsjećati na najbolje sinove koje je ova zemlja ikad imala. Svaka naredna manifestacija će se održavati u drugom gradu u BIH: prvo u rodnim mjestima heroja a zatim i u ostalim općinama i gradovima kako bi se stalno podsjećali na njihov lik i djelo jer je to najmanje što možemo učiniti.

Nama kao promoterima naše kulture, tradicije i običaja je pripala izuzetna čast da možemo organizovati jedan ovakav događaj. Za ekipe koje dolaze na malonogometni turnir, a iz udaljenijih su dijelova BIH, bit će obezbijeđen i smještaj u Tuzli a sve u cilju kako bi smo imali, pored masovnosti i što kvalitetniji turnir.

Više informacija ćemo objaviti na našoj prvoj press konferenciji koja će se desiti u narednih nekoliko dana kad ćemo predstaviti i organizacioni odbor, a svi oni koji već sad žele prijaviti svoje ekipe mogu to učiniti putem telefona 062010943.

Ujedno pozivamo i sva folklorna društva koja žele uzeti učešće u programu da nas kontaktiraju. Očekujemo prisustvo i porodica Heroja ali i gradonačelnike i načelnike brojnih gradova i općina iz BIH, te suborce naših 9 HEROJA, bivše pripadnike Armije BIH, predstavnike političkog i javnog života, te brojne građane. Također ovim putem pozivamo i sve privredne subjekte i pojedince koji imaju želju i mogućnost da pomognu održavanje ove manifestacije da nam se jave „ – istakao je Omer Isović, predsjednik Skupštine udruženja ZMAJEVO SRCE.