U Velikoj Kladuši jedna intervencija policije- počinje Kladuško ljeto- saobraćaj se u centru obustavlja

.

 

 

Danas počinje manifestacija „Kladuško ljeto 2021“. Od danas pa do 07. augusta Velika Kladuša biće mjesto brojnih dešavanja, susreta i druženja.

Tokom 17 dana koliko će trajati ovogodišnje „Kladuško ljeto“ posjetioci će moći uživati u preko 20 raznih kulturno-zabavnih, sportskih i drugih sadržaja.

Večeras u 20:30h „Kladuško ljeto 2021“ otvoriće koncert grupe „The Horoscope bend“ & Osman Seferović na Trgu mladih. U Parku „Omladinske radne brigade 7 sekretara SKOJ-a“ s radom počinju prodajne kućice i štandovi s bogatom ponudom velikokladuških ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača.

Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h i to na slijedećim relacijama:

Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do Kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste)

 

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša).

Obustava saobraćaja predviđena je svakim danom od 22. jula do 8. augusta.

Prema podacima iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima pojačana je frekvencija vozila, pa se vozači pozivaju na maksimalno opreznu vožnju. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju se češće pauze.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Hum i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH.

Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h zdravstvenu zaštitu pružila je za 63 pacijenta, od kojih su tri upućena na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Kasim Selman

U COVID ambulantu Doma zdravlja javilo se pet pacijenata sa sumnjom na virusno oboljenje.

U Policijskoj stanici, u proteklom periodu na području naše općine zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.

Prema riječima dežurnog Grahovića, bez intervencija bila je Vatrogasna jedinica.

Elektronapajanje na području Velike Kladuše je stabilno

 

U JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

Prema planu teku odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće, informišu izJKUP „Komunalije“.

Danas u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena.

 

Prije podne ugodnije u odnosu na drugi dio dana, kada bi se, usljed vrućine i sparnog vremena, mogle djelimično pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je laganije se odjenuti, suzdržati se od pretjeranih aktivnosti poslije podne i prilikom boravka na otvorenom provoditi mjere zaštite od UV zračenja. U Hercegovini će, uz sunčanije vrijeme, opća slika biti ljepša.