U Velikoj Kladuši jedna saobraćajna nezgoda - 38 pacijenata u Hitnoj službi

.

 

– Policijska stanica evidentirala je jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira i krivičnih djela nije bilo.

– Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala u protekla 24 sata, saznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja u proteklom periodu potražilo je 38 pacijenata. Na dalje liječenje je upućen jedan pacijent. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Indira Bukvarević.

– Ovog jutra uredno je elektronapajanje na području Velike Kladuše.

– Vodoopskrba stanovništva je uredna, a po planu se odvijaju i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

– JKP “Vodovod i kanalizacija” doo Velika Kladuša sprovodi aktivnosti na „Čišćenju slivnika i slivnih šahtova“, te „Pranju gradskih trgova, trotoara i ulica“. Aktivnosti na „Čišćenju slivnika i slivnih šahtova“ odvijaće se u vremenskom periodu od 7 do 15 sati, a „Pranje gradskih trgova, trotoara i ulica“ u ranim jutarnjim satima od 1 do 5 sati.

– Danas će sa početkom u 17:00h u prostorijama MZ Todorovo biti održan Zbor građana, na kojem će biti prisutan i Općinski načelnik  Fikret Abdić. Ovaj zbor predstavlja nastavak posjeta Načelnika Abdića mjesnim zajednicama općine Velika Kladuša, na kojima će se nastaviti s predstavljanjem seta materijala koji obuhvata sve realizirane i planirane aktivnosti koje je lokalna zajednica, na čelu s općinskim Načelnikom, poduzela na privredno-ekonomskom planu razvoja Općine Velika Kladuša.

– Prema informacijama iz BIHAMK-a, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Motocikliste, bicikliste, korisnike romobila i pješake također molimo da poštuju sve saobraćajne propise. Danas će se u vremenu od 13 do 14 sati, zbog izvođenja neophodnih radova, obustaviti saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko). Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. Na graničnim prelzima trenutno nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

– Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini prije podne sunčnao, poslije podne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 31 °C.

– Promjenljive vremenske prilike pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata povremeno će dovoditi do nešto jačih tegoba tokom dana. Opća slika će biti lošija u Bosni, uglavnom zbog izraženije nestabilnosti. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane, sa tendencijom smanjivanja prema kraju dana.