U Velikoj Kladuši prijavljen slučaj narušavanja javnog reda i mira

k

– U Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se 45 pacijenata. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić i dr. Dinko Keserović koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili jednog pacijenta.

 – Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci oko ponoći uklanjali su ulje na kolovozu u ulici Ibrahima Mržljaka. Prema riječima dežurnog Grahovića, ova aktivnost trajala je sat i 30 minuta.

– Kako jutros saznajemo iz nadležnih preduzeća, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok sve poslovne aktivnosti „Komunalija“ odvijaju se prema planu.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a i dalje iz BIHAMK-a upozoravaju na brojne dionice na kojima su učestali odroni. Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći slabi lokalni pljuskovi su mogući u istočni, sjevernim područjima Bosne i na jugoistoku Hercegovine. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 °C.

– Nastavlja se period relativno povoljnih biometeoroloških prilika. Problem osjetljivim osobama može predstavljati povećana naoblaka i mjestimično tmurno vrijeme, što bi pretežno moglo uzrokovati povremeno lošije raspoloženje, blažu glavobolju, dekoncentraciju. Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba, s obzirom da će temperature biti umjerene, malo iznad prosjeka, ali uz sjeverno strujanje neće izrazito i brzo rasti, što će dan činiti ugodnijim. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Svjetskim danom očuvanja energije želi se potaknuti shvaćanje i rješavanje problema neučinkovitog korištenja energijom, a obilježava se 5. marta na dan kad je donesena odluka o rješavanju energetske krize i pronalaženju mogućih rješenja.